kuinka paljon ulkoporeamme kuluttaa energiaa?

Ennen SPA-ammeen ostamista tulee mieleen monia kysymyksiä ja asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Yksi tavallisimmista kysymyksistä on, että kuinka paljon SPA-amme kuluttaa energiaa ja miten energiakulutusta voisi vielä pienentää. Ulkoporeammeen energiankulutukseen vaikuttavat monet seikat, mm ammeen sijainti niin maantieteellisesti kun itse tontillakin, alustan materiaali sekä ammeen eristys. Näiden seikkojen lisäksi myös ammeen huoltamisella ja asetuksilla voidaan vaikuttaa energiankulutukseen.

ulkoporeammeen energiankulutukseen

energiankulutukseen vaikuttavia tekijöitä

sijainti ja alusta

Sijoituspaikan alusta on tärkeä tekijä. Ei ainoastaan sen takia, että SPA-amme seisoisi vakaasti ja ammeen alusta olisi suojattu, vaan myös jotta saadaan estettyä arvokkaan jäämälämmön siirtyminen maahan. Hyvin eristetty alusta luo hyvät edellytykset minimoida energiahäviöt. Jos SPA-amme sijoitetaan nurmikolle, niin kaivaessa kuoppaa tulee ottaa huomioon, että ammeen alle tulee laittaa tiiviiksi pakattu kivimurska ja sen päälle vielä eristys.

tehokas  eristys

Tehokas eristys on äärimmäisen tärkeä ulkoporeammeessasi käyttökustannuksien minimoimiseksi. Westerbergs ulkoporealtaat on eristetty termisellä heijastinkalvolla, joka on sijoitettu altaan ulkopaneelin ja pohjalevyn sisäpuolelle. Tämä tarkoittaa, että altaan rungon ja eristeen välissä on ilmaa, aivan kuten esimerkiksi termospulloissa. Lämpö ylläpidetään, pumppujen lämpöä käytetään hyväksi ja kylmä saadaan heijastettua pois. Malleistamme Sandhamn, Torekov, Viken ja Djursholm on eristetty kolminkertaisella eristyksellä, mikä tarkoittaa, että altaan ympärillä on ylimääräinen eristekerros.

kiertopumppu

Kiertovesipumpun tehtävänä on kierrättää vettä niin, että suodatus toimii ja vesi säilyttää tasaisena halutun lämpötilan ja sillä estetään myös veden jäätyminen talvella. Pumppu on maailman johtavalta Balboalta, ja pumppu toimii hiljaisesti, on energiatehokas ja kuluttaa vain 180W. Tässä voidaan ottaa vertaukseksi perinteinen pölynimuri, joka kuluttaa 600-700W.

valitse oikea kansi spa-ammeellesi

Kansi ei suojaa ainoastaan roskilta vaan sillä on myös tärkeä tehtävä energiankulutuksen kannalta. Standardi kannen paksuus on 11 cm ja sen tehtävänä on kapseloida lämpö sisään. Kansi kiinnitetään helposti ammeeseen ja se pysyy vakaasti paikallaan. Ankarampaan ilmastoon, sekä runsaslumisempiin kohteisiin, suosittelemme valitsemaan SPA-ammeen extra paksulla talvikannella. Ammeen mukana tulee aina automaattisesti kansi, valitse joko standardi termokansi tai extra paksu termokansi.olock.

voinko sulkea ulkoporeammeeni?

Me emme suosittele ammeen tyhjentämistä vedestä ja sen sulkemista. Tämä ihan siitä syystä, että putkistoihin sekä liitoksiin voi jäädä kuitenkin vähän vettä, joka voi sitten jäätyä ja aiheuttaa vaurioita ja näitä vaurioita ei takuu kata. Tyhjentämisen sijasta voit säätää vedenlämpötilan alhaisemmaksi ja lyhentää suodatusjaksoja. Lue lisää aiheesta miten ulkoporeammeesi energiankulutusta voi pienentää. Linkki löytyy alempaa tältä sivulta..

miten paljon ulkoporealtaasi kuluttaa energiaa?

Olemme testanneet ja tehneet laskelmia varmistaaksemme, että ulkoporeammeemme ovat mahdollisimman energiatehokkaita. Tulos osoittaa, että ammeemme kuluttavat keskimääräisesti 265kWh/kuukausi. Testi suoritettiin malleistamme ulosasennetulla Sandhamn ammeella, jonka veden lämpötila oli säädetty 38 asteeseen. Ajankohtana oli talvi ja sijaintina Ruotsi. Testin aikana tuli ammeelle kylpykertoja kaksi /viikko.

säästää jopa 60 % energiaa

Laskemalla veden lämpötila matalimpaan mahdolliseen (10 °C) sekä lyhentämällä suodatusjaksoja niin paljon kuin mahdollista, voi ammeen kokonaisenergiankulutus olla niinkin matala kuin 70-100 kWh/kuukausi. Suosittelemme tätä, mikäli ammetta ei tulla käyttämään pidempään aikaan. Alapuolelta voit katsoa Westerbergs ulkoporeammeen keskimääräisen kulutuksen kuukaudessa normaali käytössä (265kwh, vihreä käyrä) verrattuna kun amme on säädetty minimoimaan energiankulutusta (100kWh, sininen käyrä)

energiia-fi-220929-low.jpg