sulje ulkoporeammeesi ?

Mikäli et tule käyttämään ulkoporeammettasi pidempään aikaan, niin paras vaihtoehto energian säästämiseksi on, että veden lämpötilan lasketaan sekä suodatusjaksoja säädetään lyhyemmiksi.

sulje ulkoporeammeesi?

ajattele sen sijaan näin

Ulkoporeammeemme keskimääräinen kulutus on 265kwh/kuukausi (Sandhamn). Tämä testitulos saatiin kun amme oli säädetty 38 asteeseen ja kylpykertoja oli kaksi/viikko. Mikäli et käytä SPA-ammettasi pidempään aikaan, voit säätää energiankulutusta ajatellen ammeesi mm laskemalla veden lämpötilaa ja säätämällä suodatusjaksoja lyhyemmiksi. Tällä voidaan laskea energiankulutusta huomattavasti, aina 70-100 kWh/kuukausi asti ja samalla vältetään jäätymisen aiheuttamat vauriot, joita kokonaan sulkeminen saattaa aiheuttaa.

Me emme suosittele ammeen tyhjentämistä vedestä ja sen sulkemista. Tämä ihan siitä syystä, että putkistoihin sekä liitoksiin voi jäädä kuitenkin vähän vettä, joka voi sitten jäätyä kylmällä ilmalla ja aiheuttaa vaurioita. Ammeen tyhjänä seisottaminen voi aiheuttaa tiivisteiden halkeilemisen, liitoksien hajoamisen sekä pumpun kuivumisen. Näistä voi koitua kalliita huoltokäyntejä, jotka eivät kuulu takuun pariin. Lue lisää takuuehdoistamme kotisivultamme.

Mikäli haluat vähentää energiankulutusta, niin me suosittelemme asettaa Spa-ammeesi ”loma asetuksille” eli laskea veden lämpötilan alimmillaan 10 asteeseen. Tämän saat tehtyä seuraamalla alla olevia ohjeita, nämä ohjeet löytyvät myös teknisestä oppaasta, joka tulee ulkoporeammeen mukana. Mikäli sähkösopimuksesi on tuntiveloituksella, niin lisäsäästöä saadaan esimerkiksi asettamalla suodatusjaksot yöaikaan jolloin sähkö on halvinta. Teknisestä oppaasta löytyy ohjeet myös suodatusjaksojen säätämiseen. Opastusvideot löytyvät ”asiakaspalvelu” otsikon alta sekä alempana olevasta linkistä.

näin säästät energiankulutusta

Pidä huolta, että ammeesi on puhdistettu ja tarkista suodattimet, pese suodatin tai vaihda tarvittaessa uuteen. Tarkista myös vedenpinnan korkeus sekä arvot (kloori ja pH)

Tarkista, että ozonator on toiminnassa. Sen tehtävänä on säilyttää korkea vedenlaatu ja koska ozonator on kulutusosa, on se vaihdettava joka toinen vuosi.

Laske kylpyveden lämpötila niin alhaiseksi kuin mahdollista. Ulkoporeammeillamme on kaksi lämpötila-aluetta, korkea ja matala. Matalammat lämpötilat on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun ammeessa ei kylvetä pidempään aikaan. Matalin säädettävä lämpötila on 10 astetta

Laske asetettu suodatusaika mahdollisimman lyhyeksi. Ammeissamme on kaksi mahdollista suodatusjaksoa, jakso 1 ja jakso 2. Voit säästää energiankulusta sulkemalla jakson 2 ja käyttämällä ainoastaan jaksoa 1. Mikäli sähkösopimuksesi perustuu tuntiveloitukseen, niin voit säätää suodatuksen siihen ajankohtaan milloin sähkönhinta on halvin. Katso opastusvideo tämän sivun alhaalta.

Kiinnitä kansi kunnolla, ettei lämpö pääse karkuun kannen ja ammeen välistä.

Muista tarkistaa säännöllisin väliajoin, vähintään kerran viikossa, että kaikki on hyvin, amme on käynnissä ja vesi näyttää hyvältä.